Trasa Poznań-Szczecin

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • benio81
    Rider
    • 2010
    • 295

Trasa Poznań-Szczecin

Columbus stan jak nowy cena 1300 nr 3t0 035 680 a . 23 pazdziernika mozliwy odbior osobisty w warszawie inaczej wysylka 23 pazdziernika
    Benio
  • Tony065
    RS
    • 2009
    • 2487
    • Octavia I (1U2)
    • ARX 1.8 20VT 150 KM

Trasa Poznań-Szczecin

Cześć. Planuję za jakiś czas wyjazd i wytyczyło mi trasę od Poznania /a w zasadzie Łodzi/ do Szczecina na 3 sposoby. 1 od Poznania przez Gorzów Wlkp, 2 przez Niemcy, 3 to Tour de Pologne przez Toruń, Bydgoszcz, Piłę itd. Macie jakieś sugestie w tym temacie :?: zależy mi cokolwiek na czasie i komforcie przejazdu, bo na pokładzie będą małe dzieci. Pojazd to duży SUV, ale z takim towarzystwem po wertepach nie chcę jeździć i przelotowa 1,70-1,80 jest jak najbardziej wskazana
    Black Pearl, Elegance & RS LOOK
    @ by Tune-up Gdańsk
    TDI VP++ i jeszcze rośnie
    Antek

Komentarz

• maymer
      Elegance
      • 2010
      • 839

Tony065, Może nie mieszkam ani w Poznaniu, ani w Szczecinie, ale ostatnio często jeżdżę przez Poznań, gdzie część opcji 3. to moja dalsza podróż, a opcje 1 i 2 to i moje opcje dojazdu do Szczecina. Co do opcji przez Bydgoszcz, jadąc od Poznania S5 do Bydgoszczy do Gniezna masz super drogę, potem zaczyna się padaka, ciężarówki, fotoradary, czyli lipa. Przez Gorzów jedzie się fajnie, z tymże jak A2 dolecisz w okolice Świebodzina i odbijesz na Gorzów to nie wiem jak długo leci się nowym odcinkiem S3, ale też musisz liczyć się z jakimś odcinkiem jedno pasmowej drogi z atrakcjami jak przy 1. opcji, poza tym, na S3 nie wpada się z ominięciem Gorzowa bo coś tam rzeźbią i trzeba kawałek o miasto zahaczyć potem wpadasz na S3 i z racji tej, że ładna droga to spokojnie do samego Szczecina utrzymasz planowaną przelotową prędkość. Opcja przez Niemcy, może i najszybsza, ale pytanie ile kilosów trzeba nadłożyć?

Komentarz

• hubert78
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 1576

A2 do świbodzina,
        S3 do skwierzyny
        Za skwierzyną jedziesz w lewo DK 24 na Kostrzyn
        po 15 km skręcasz w prawo na DK22 na Gorzów ( w gorzowie łączą Obwodnicę z nowobudowaną S3 i trzeba się kawałek miasta przeturlać a tam zazwyczaj jest ciasno i wolno)
        Z Dk 22 wjedziesz bezpośredniu na S3
        i dalej prościutko S3 do samego szczecina
        W 2,5 h spokojnie dojedziesz

Przez Niemcy masz ponad 100 km dalej, a jak w godzinach szczytu wjedziesz na Ring to więcej jak 120 nie pojedziesz

Komentarz

• Tony065
          RS
          • 2009
          • 2487
          • Octavia I (1U2)
          • ARX 1.8 20VT 150 KM

Zdaje się, że jednak najlepsza opcja to zrobić trasę przez Niemcy, bez zbędnego irytowania się na "polskie drogi", wypatrywania fotoradarów i "drogowych łupieżców". Te 100km więcej po autostradzie to pikuś w porównaniu do dziur, debilnych ograniczeń i całego tego badziewia. Może za jakiś milion lat będą tu normalne drogi a nie produkty "drogopodobne" :evil:
          @ by Tune-up Gdańsk
          Antek

Komentarz

• ketivv
            L&K
            • 2011
            • 1155

jak będzie pusta autostrada w D

bo jeżeli będzie inaczej to ring Berlina i kawałek z Berlina w stronę Szczecina bywało, że pokonywałem w ślimaczym tempie
            na znacznej części jest tam ograniczenie do 120 km/h a bywało, że ruch był taki iż "goniliśmy" 80 ;-)

Zamieszczone przez hubert78
            A2 do świbodzina,
            S3 do skwierzyny
            Za skwierzyną jedziesz w lewo DK 24 na Kostrzyn
            po 15 km skręcasz w prawo na DK22 na Gorzów ( w gorzowie łączą Obwodnicę z nowobudowaną S3 i trzeba się kawałek miasta przeturlać a tam zazwyczaj jest ciasno i wolno)
            Z Dk 22 wjedziesz bezpośredniu na S3
            i dalej prościutko S3 do samego szczecina
            W 2,5 h spokojnie dojedziesz
            może nie dokładnie tak bo do Świebodzina jechałem od Legnicy ale jest to dość wygodna trasa
            tym bardziej SUV-em 170-180 ? hm... no może
            jadąc w ten sposób tankuje Yeti na takim odcinku ok 1000 km prawie 3 razy
            jak się okazało jadąc w całości przez PL co prawda wolniej ale krócej spaliłem mniej i byłem tak samo "szybko"
            co prawda ja zazwyczaj przeskakuje "po nocy"

osobiście jadąc z Łodzi nie pchał bym się przez "Berlin"

Komentarz

• BADYL
              RS
              • 2011
              • 2396
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Tony065, wal na Grodzisk....w tym roku jechałem tak na wakacje (w sezonie) i przejechałem bez problemu :wink: no fakt, że wyjechałem około 4 nad ranem, ale miomo tego obyło się bez ofiar :szeroki_usmiech jechało się całkiem znośnie 8)
              nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• rafiki
                RS
                • 2012
                • 15975
                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez ketivv
                na znacznej części jest tam ograniczenie do 120 km/h
                ograniczenie? popraw mnie jeśli się mylę, ale z tego co wiem to w D nie ma ograniczeń na autobahnie - jest co najwyżej prędkość zalecana :wink:
                رافال
                Spoty
                Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• maymer
                  Elegance
                  • 2010
                  • 839

rafiki, są odcinki, gdzie jest ograniczenie do 120 km/h

faktycznie jak się leci przez Niemcy na Szczecin to jest trochę tych ograniczeń i o dziwo, prawie wszyscy jadą przepisowo

Komentarz

• ketivv
                    L&K
                    • 2011
                    • 1155

Zamieszczone przez rafiki
                    ograniczenie? popraw mnie jeśli się mylę, ale z tego co wiem to w D nie ma ograniczeń na autobahnie - jest co najwyżej prędkość zalecana
                    są normalne ograniczenia, brak ograniczeń jest tylko na części ok 50% autostrad a i to pod pewnymi ograniczeniami
                    akurat na tej trasie w znacznej jej części jest 120 km/h i wszyscy jadą przepisowo

Komentarz

• rafiki
                      RS
                      • 2012
                      • 15975
                      • Superb III (3V3)

maymer, a to widzisz, nie wiedziałem. A co do jazdy przepisowej, to chyba po prostu nikt nie chce dostać niemieckiego mandatu :diabelski_usmiech
                      رافال
                      Spoty
                      Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• piramida
                        RS
                        • 2009
                        • 12222
                        • Superb III (3V3)

Tony065, najszybciej przez Gorzów Wielkopolski, bardzo fajna trasa, pewnie 1.15 do zrobienia :lol:

Nie ma sensu walić przez DE :!:
                        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Tony065
                          RS
                          • 2009
                          • 2487
                          • Octavia I (1U2)
                          • ARX 1.8 20VT 150 KM

Zamieszczone przez piramida
                          Nie ma sensu walić przez DE :!:
                          dlaczego :?: dawno nie byłem w Niemczech i chciałem się bujnąć po banie :diabelski_usmiech poza tym cokolwiek zależy mi na prostej drodze, bez kręcenia i kombinowania, bo na pokładzie będą małe dzieci.
                          @ by Tune-up Gdańsk
                          Antek

Komentarz

Pracuję...